Raději třeba Finsko než mladší obličej

Markéta pro Superbaba.cz, středa 30. května 2012  22:44

Taky máte v každém zkrášlujícím salonu pocit, že vaše vlasy, pleť, řasy, ruce, nehty, nohy... zanedbáváte a měla byste jim dopřát víc péče? Ve skutečnosti odvádějí kosmetičky, pedikérky a maséři dobrou práci, protože vás právě přesvědčili, že máte víc utrácet.

Za krémy, za návštěvy v salonech, za fitka, za ústní vody, za omlazovací přístroje, ještě lepší krémy...

Nedávno jsem si na veletrhu kosmetiky nechala zdarma vyšetřit stav pleti a zase hrůza. Hlavu jsem vložila do stroje, zavřela oči, dvakrát se zablesklo a kosmetička už mě měla v počítači, kam předtím zadala mé jméno i věk. Program si mě zpracoval a snad až na stav pigmentace jsem byla ve všech směrech pod průměrem své generace.

Nevím jak vy, ale mě tyhle situace vůbec nemotivují k utrácení za lepší péči či za nejrůznější vyhlazovací procedury. Spíš na mě pokaždé padne depka, kterou se zkouším přebít hysterickým smíchem.

Program vyhodnotí nerovnosti na vaší pleti, její citlivost, pružnost, stav vrásek i pigmentace a zjistí i kolik máte na pleti bakterií. Pokud jste na tom špatně, označí váš stav na stupnici ve spodní části červenu barvou, pokud dobře, jste nahoře a zelená.

Já byla až na jednu položku pokaždé v sekci varující. Vtipkovala jsem, jestli už vlastně nejsem mrtvá, ale kosmetička se nesmála. Kromě pravidelného čištění pleti, regenerace a hydratace v podobě denního a nočního krému a občas pleťové masky (jako bych tohle už dávno nevěděla) mi doporučila laser (jako bych to nečekala).

"Zázračný přístroj vám odstraní z obličeje zrohovatělou vrstvu kůže a prohřátím podpoří tvorbu kolagenu, který pleť zpevní a vyrovná," odříkávala mlaďounká kosmetička s vyhlazenou tvářičkou. Nakonec mě definitivně dorazila nenápadným posunutím myši, čím mou fotografii zdeformovala a povídá: "když se o pleť nebudete starat vůbec, takhle dopadnete za deset let."

Už už jsem seděla slečně "na lopatě", jen mě strčit do správné ordinace plastické chirurgie, která je jejím chlebodárcem. S vizitkou v kapse mi naštěstí cestou domů seplo, že bych raději jela v létě na dovolenou třeba do Finska než utratit peníze za dočasně mladší obličej.

A co vy a omlazovací procedury?



Komentáře provozovány na systému Disqus