Jak a co jí oštěpařka Barbora Špotáková

Markéta pro Superbaba.cz, neděle 18. listopadu 2012  21:53

Ač vrcholová atletka, výživového poradce Barbora Špotáková kupodivu žádného nikdy neměla a nemá. Tvrdí, že sama pozná, kdy co tělo potřebuje. V posledním roce zhubla. Když ji vidíte na vlastní oči, není na ní gram tuku. Žádná řasa, bez níž už si, my obyčejné smrtelnice, samy sebe ani nedokážeme představit. Má figuru, které bez nadsázky sluší přirovnání sošná.

"Nejím vůbec přílohy, ale teprve od letoška a všichni říkají, že jsem teď štíhlejší. Já spíš než abych si jídlo upírala, raději běhám a ideálně před snídaní," přiznává oštěpařka a dodává, že ve 30 letech už své tělo zná. Když je potřeba, zmenší porce nebo už večer nejí.

Má ráda polévky a ze všech nejvíc ty maďarské nezahuštěné gulášovky, a také zelňačky. Maso prý až tak nemusí. "I když takové jehněčí, to je jiná," libuje si.

Kdyby si měla vybrat ze všech kuchyní jen jednu, zvítězí prý italská. "Těstoviny jsou jediné, co jím z příloh a navíc je jím jako hlavní jídlo," přiznává. Vařit Báru Baví, ale v poslední době na to neměla moc čas. Například taková maďarská fazolová polévka se vaří prý čtyři hodiny, říká a doufá, že teď s mateřskou přestávkou na vaření bude mít času víc. Její specialitou jsou také kachní prsa nebo jehněčí kolínko na víně.

Poslední dobou oštěpařce začalo chutnat i sladké a rozhodně si ho neodpírá. "Miluju kremrole nebo indiány, lehké dezerty, které se rozplynou na jazyku. Péct buchty a zákusky ale zatím moc neumí. "Snad se konečně na Vánoce dostanu alespoň k pečení cukroví." těší se aktuálně nastávající maminka, která se spolu s partnerem hasičem Lukášem těší na potomka. Narodit se má začátkem léta.



Komentáře provozovány na systému Disqus