Ahoj Baruš, spořím, protože mladé matky brzy vymřou

Markéta pro Superbaba.cz, úterý 15. ledna 2013  17:23

Díky za dopis i zprostředkovaný zážitek z metra. Úplně jsem si tu situaci živě představovala, a jsme-li u té výchovy, taky mám svou "trošku do mlýna". Když jsme se minule viděly, divila ses, že si z tak malého platu dokážu tolik naspořit. Ani jedna z nás nemá o výši našeho důchodu, na který už léta děláme, žádné iluze, ale přiznám se ti, že můj strach je ještě o dost větší a hned ti vysvětlím proč.

Můj syn nesnáší, když ve společnosti vyprávím jednu vlastně bezvýznamnou příhodu z jeho dětství. Bylo mu tak pět let, honili se s bratrem po bytě... ale vážně Ti to vyprávět nemůžu, protože dneska je mu sedmnáct, měří o čtvrt metru víc než já a možná by mě zabil. Mně ale ta příhoda připadá veselá, ba dokonce roztomilá. Proto jsem dřív neměla problém ji dávat k dobru, ale když u toho syn jednou byl, zuřil tak, že teď už si netroufnu.

Ještě že tehdy před těmi dvanácti lety neexistoval facebook! Určitě bych se totiž tou vtipnou příhodou pochlubila svým známým. Pobavila bych kde koho, protože on se tenkrát zabouchl v dětském pokojíčku a dveře nešly otevřít... ale dál už se fakt nic nedozvíš.

Byla bych spokojená do chvíle, než by si pak syn v pubertě zadal ze zvědavosti svoje jméno do googlu a zjistil, co všechno o něm jeho příšerná matka vyslepičila nejširší veřejnosti, včetně jeho kamarádů, spolužáků i úhlavních nepřátel. Objevil by svoje fotografie andílek s prvním úsměvem, zubem, v bazénku, na nočníku..., a protože by v té rané pubertě zřejmě nebyl ještě o moc silnější než já, zabil by mě pravděpodobně ve spánku.
 
Když dneska vidím facebook plný roztomilých dětiček a jejich ještě roztomilejší příběhy i průpovídky, s nimiž se jejich rodiče pyšně veřejnosti svěřují, obavy o můj důchod zaviněné státní politikou se ještě násobí. Je zřejmé, že dnešní maminky vymřou ještě v produktivním věku rukou svých dospívajících dětí. Kdo ale bude pak vydělávat na naše dnes už tak nejisté důchody?
 
Měj se faj a moc se těším se na Tvůj další dopis!
 
P.S.: Dneska napadl sníh, z barevného světa je teď definitivně černobílý, který připomíná šachovnici. Půjdeš volit v druhém kole prezidentských voleb?
 
 


Komentáře provozovány na systému Disqus