Můj návod na hubnutí: nehledejte recept, nejste bábovka

Markéta pro Superbaba.cz, pondělí 27. května 2013  19:01

Nějaké to kilo navíc je s věkem úplně vpořádku. Vrásky přibývají a pouštět se do botoxů, když se vzhledem neživíte, je nesmysl. Přiměřeně vám vrásky vypne mírná vrstva vlastního podkožního tuku, tak se jí nebraňte. Nechcete přece vypadat jako vyschlá svraštělá indiálnská stařena.

1. Jestli jste měla ještě před dvaceti, možná i před deseti lety postavičku, za kterou by se otočili i Belmondo s Delonem, tak takovou už mít nikdy nebudete, ani kdybyste všechny úspory nacpala plastickým chirurgům. Nezbývá než to vzít na vědomí.

2. Zapomeňte na zaručené recepty, nejste přece žádná bábovka, ale originál žena, na jejíž štěstí a spokojenost neexistuje univerzální návod.

3. Jezte všechno, na co máte chuť, ale dopřejte si všeho tak právě akorát na tu chuť. Spíš tedy uzobávejte a hodně pijte (až 2 litry čehokoliv nesladého a bez bublin). Klidně jezte často, je-li příležitost. Na druhé straně si pak část obvyklé porce od oběda nechte zabalit na večer. Přestaňte se hlídat jako pes, odpírat si, na co máte chuť s tím, že se pak čas od času utrhnete ze řetězu a přejíte k prasknutí.

4. Nevažte se a neměřte. Spolehlivým ukazatelem je vaše oblíbené oblečení. Pokud se "sráží", uberte (nikoliv vynechte) v jídelníčku na tucích a cukrech, přidejte ovoce a zeleninu. Zároveň popřemýšlejte, kde si přidat na pohybu. Jde o to, abychom na sobě neměly tuku moc a zároveň ho pokud možno správně po těle rozdělily - čili svou postavu zformovaly k pokoukání. Proto ze svého slovníku vymažte sloveso "hubnu" a nahraďte ho "vylepšuji". Kromě úpravy jídelníčku je nutné si vedle čtení, vany a postele zvolit jedno jakou zálibu, při které se budete bezděčně i hýbat.

5. Nečekejte zázraky na počkání, buďte trpělivá. Poslouchte svoje tělo a mějte ho ráda, jako svoje děti: vyhovte mu a vymazlete, ale přiměřeně ho nuťte překonávat jeho přirozenou lenost, tak, aby nebolelo a aby s ním byla spokojená i vaše hlava.  



Komentáře provozovány na systému Disqus