Milá Báro, jsme snad komparz v té absurdní reality šou?

Markéta pro Superbaba.cz, úterý 23. července 2013  23:20

Píšu Ti s tentokrát s prosíkem. Nevím, jestli jde už o demenci, ale připadám si jak v Havlově hře. Nějak mi začínají televizní seriály splývat se skutečností. Valí se na mě jedna absurdní zápletka za druhou, všechny tak neuvěřitelné, že mě občas napadne, co si na nás asi ještě autor vymyslí.

Jednou zešílí sestra doktora z Ordinace a zabije vlastní tetu, další den nechá zamilovaná ředitelka vládního kabinetu pro jistotu sledovat premiérovu ženu a tvrdí, že za to můžou jehovisti, pak zas dceru dalšího lékaře porazí auto a do toho známá zpěvačka pomalu v přímém přenosu umírá na otravu alkoholem. A to všechno s potměšilým výrazem sleduje z Hradu podnapilý prezident a jeho banda roztleskávačů.

Baru, viděla jsi vůbec někdy někoho z těch hrdinů naší doby na vlastní oči? Není to zas nějaká nejapná reality šou, v níž všichni namaskovaní herci sedí v jakési vile Vyvolených a režisér se štábem dělají, co můžou, aby nás zabavili? Co ještě uvidíme? Potká se zpěvačka na skupinové terapii prezidentem nebo spíš ve vězení s milenkou premiéra, protože ukradne v supermarketu láhev Jagermaistra, anebo proto, že v opilosti srazila dceru doktora Kováře? Přece by ji scénárista nenechal umřít, když mají teď takovou sledovanost.

Padouch Schwarz se třeba spřáhne se zpěvaččiným ctitelem Macurou dřív, než mu kvůli nemocné zpěvačce rozbije hubu Rychtář. Na dva si násilníky jen stěží troufne a bude z toho jen potyčka slovní.

Mezitím jsme všichni netrpělivě očekávali narození královského potomka, což se konečně stalo v minulém díle a v nejbližším se zas dost možná od státního zástupce dozvíme třeba to, že je princezna Kate jen surogátní matkou chlapce zplozeného ze zakázané leč o to vášnivější lásky Jany a Petra, kteří chtěli tímto manévrem jen zmást své kamarády z tajné služby... A neměl by v ordinaci spíš skončit prezident skolený virózou?

Milá Báro, a teď mi řekni, jakou roli máme v téhle tragikomedii my? Jsme opravdu jen divačky, anebo komparz, který místo honoráře naopak celou tu absurdní frašku se všemi herci a štábem, jak ty blbky, platíme ze svých daní? Máme se podle scénáře smát, anebo bychom měly plakat?



Komentáře provozovány na systému Disqus