Upečme si vlastní medovník
Bára pro Superbaba.cz, neděle 17. června 2012  17:35
Během života jsme se už něco navařily a napekly. Každá z nás jistě vyzkoušela desítky či stovky skvělých receptů. Co kdybychom se o ty pracnější a méně tradiční občas společně podělily? Dnes vám přinášíme recept na medovník. V obchodě za balení dáte kolem 300 korun, nás přijde na méně než polovinu.
 Co budeme potřebovat?
  Těsto:
 - 
  3 celá vejce
- 
  30 dkg cukru krupice
- 
  1 Hera
- 
  3 lžíce medu
- 
  1 lžička sody
- 
  40 dkg hladké mouky
  Krém:
 - 
  1 plechovka Salco
- 
  30 dkg másla
 Pojďme na to
 Nejprve ponořte plechovku Salca do vody a vařte dvě hodiny. Doporučujeme to udělat den před samotným pečením, aby slazené mléko vystydlo. 
 Druhý den ve vodní lázni rozpusťte Heru, přidejte cukr, vejce a med, pak mouku se lžičkou sody. Směs stále míchejte vařečkou nebo metličkou, doku není vše smícháno a těsto vláčné. 
 Na plech si dejte pečící papír a nakreslete na něj kruh. Nejlepší je pro to použít spodek dortové formy. Na kruh naneste špachtlí těsto a přetáhněte je zhruba o 1 centimetr. Těsto by mělo být vysoké opět asi centimetr. Tímto způsobem upečte zhruba 5 – 6 placek. Každou placku pečte asi 7 – 10 minut. Hlídejte si troubu, v rozpálené se placky pečou už mnohem rychleji. Jakmile vám zhnědnou, raději je vytáhněte. Hodně rychle se dokážou spálit. 
 Až placky vystydnou, vezměte okraj z dortové formy, přitlačte na placku a tím vytvoříte kruh a oddělíte přebávající části. 
 V robotu smíchejte změklé máslo se Salcem na krém. 
 První placku pomažte krémem, položte druhou placku, opět pomažte krémem, dokud nespotřebujete všechny placky. Na závěr pomažte krémem celý dort. Odkrojené části z placek rozdrobte a posypte jimi ze všech stran celý dort.