Upečme si vlastní medovník
Bára pro Superbaba.cz, neděle 17. června 2012 17:35
Během života jsme se už něco navařily a napekly. Každá z nás jistě vyzkoušela desítky či stovky skvělých receptů. Co kdybychom se o ty pracnější a méně tradiční občas společně podělily? Dnes vám přinášíme recept na medovník. V obchodě za balení dáte kolem 300 korun, nás přijde na méně než polovinu.
Co budeme potřebovat?
Těsto:
-
3 celá vejce
-
30 dkg cukru krupice
-
1 Hera
-
3 lžíce medu
-
1 lžička sody
-
40 dkg hladké mouky
Krém:
-
1 plechovka Salco
-
30 dkg másla
Pojďme na to
Nejprve ponořte plechovku Salca do vody a vařte dvě hodiny. Doporučujeme to udělat den před samotným pečením, aby slazené mléko vystydlo.
Druhý den ve vodní lázni rozpusťte Heru, přidejte cukr, vejce a med, pak mouku se lžičkou sody. Směs stále míchejte vařečkou nebo metličkou, doku není vše smícháno a těsto vláčné.
Na plech si dejte pečící papír a nakreslete na něj kruh. Nejlepší je pro to použít spodek dortové formy. Na kruh naneste špachtlí těsto a přetáhněte je zhruba o 1 centimetr. Těsto by mělo být vysoké opět asi centimetr. Tímto způsobem upečte zhruba 5 – 6 placek. Každou placku pečte asi 7 – 10 minut. Hlídejte si troubu, v rozpálené se placky pečou už mnohem rychleji. Jakmile vám zhnědnou, raději je vytáhněte. Hodně rychle se dokážou spálit.
Až placky vystydnou, vezměte okraj z dortové formy, přitlačte na placku a tím vytvoříte kruh a oddělíte přebávající části.
V robotu smíchejte změklé máslo se Salcem na krém.
První placku pomažte krémem, položte druhou placku, opět pomažte krémem, dokud nespotřebujete všechny placky. Na závěr pomažte krémem celý dort. Odkrojené části z placek rozdrobte a posypte jimi ze všech stran celý dort.