Upečme si vlastní medovník

Bára pro Superbaba.cz, neděle 17. června 2012  17:35

Během života jsme se už něco navařily a napekly. Každá z nás jistě vyzkoušela desítky či stovky skvělých receptů. Co kdybychom se o ty pracnější a méně tradiční občas společně podělily? Dnes vám přinášíme recept na medovník. V obchodě za balení dáte kolem 300 korun, nás přijde na méně než polovinu.

Co budeme potřebovat?

 Těsto:

  • 3 celá vejce
  • 30 dkg cukru krupice
  • 1 Hera
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 40 dkg hladké mouky

 Krém:

  • 1 plechovka Salco
  • 30 dkg másla

Pojďme na to

Nejprve ponořte plechovku Salca do vody a vařte dvě hodiny. Doporučujeme to udělat den před samotným pečením, aby slazené mléko vystydlo. 

Druhý den ve vodní lázni rozpusťte Heru, přidejte cukr, vejce a med, pak mouku se lžičkou sody. Směs stále míchejte vařečkou nebo metličkou, doku není vše smícháno a těsto vláčné. 

Na plech si dejte pečící papír a nakreslete na něj kruh. Nejlepší je pro to použít spodek dortové formy. Na kruh naneste špachtlí těsto a přetáhněte je zhruba o 1 centimetr. Těsto by mělo být vysoké opět asi centimetr. Tímto způsobem upečte zhruba 5 – 6 placek. Každou placku pečte asi 7 – 10 minut. Hlídejte si troubu, v rozpálené se placky pečou už mnohem rychleji. Jakmile vám zhnědnou, raději je vytáhněte. Hodně rychle se dokážou spálit. 

Až placky vystydnou, vezměte okraj z dortové formy, přitlačte na placku a tím vytvoříte kruh a oddělíte přebávající části. 

V robotu smíchejte změklé máslo se Salcem na krém. 

První placku pomažte krémem, položte druhou placku, opět pomažte krémem, dokud nespotřebujete všechny placky. Na závěr pomažte krémem celý dort. Odkrojené části z placek rozdrobte a posypte jimi ze všech stran celý dort.



Komentáře provozovány na systému Disqus