2. Můj tajný veřejný deník: Mocha Dick

Skvělý den! Hned po rehabilitaci jsem jela do Prahy na schůzku s cetologem. Nikdy dřív jsem takové slovo neslyšela a tudíž netušila, že je to vědecký termín pro odborníka na kytovce. Na setkání jsem se těšila. Je úplně vždycky fascinující si povídat s člověkem tak ponořeným do své profese, že posloucháte stejně napjatě, jako kdysi, když vám maminka vyprávěla pohádku.

více

1. Můj tajný veřejný deník: rozdílné sny

Do řeky se mi nechtělo. Venku to sice slunce dneska hodně hrotí, ale v domě je příjemných šestadvacet. Obhlídla jsem, jak poposkočily hrachové lusky a poslechla si vrabčí holátka volat své rodiče. Mikrosvět je u nás zatím správně.

více

Já víc než my a dalších 8 trendů, kam směřují partnerské vztahy

Budeme se ještě častěji rozvádět, radit se s terapeuty a bydlet v oddělených bytech? Seznamovací agentura eDarling se snažila zjistit trend, kterým se ubírají naše partnerské vztahy.

více

10 důvodů proč je po letech čas k rozvodu

Tolik let jste spolu a plíživě se mezi vás dostavil konec. Nic příjemného, říkáte si. Ale rozvod může spíš než tragédie, být také skvělou šancí pro nový začátek. Zúčastnění nezemřou, mohou zůstat přáteli a váš život může být ještě zajímavé dobrodružství.

více

Povídka: Všechno je jednou poprvé

My jsme zaspali! Budík! Zvonil vůbec budík?! "Mamíííííííííííí!!!!!" A zrovna dneska, když jsem se konečně dočkal. Už si ze mě ségra nebude utahovat, že jsem usmrkaný mimino, co musí bejt pořád mámě u zadku. To tedy ne, už budu jako vona. Žádný hraní na pískovišti s těma mrňatama s prvního oddělení. To už skončilo. Ode dneška jsem velkej.

více

Milá Báro, zamyslela jsem se. Snad to nezabolí i Tebe :-)

Kam že se poděli supertátové? Tos mi tedy nasadila brouka do hlavy. Všimla sis, jak se za uplynulých sto let proměnila žena? Vyrazila do práce, přestala se schovávat za manžela, má názor a řekne ho nejen kamarádce či za dveřmi domova, už nerozhoduje jen o tom, co bude k večeři, ale řídí významné firmy nebo dokonce státy. Přitom z původních povinností jí NIC neubylo.

více

Milá Markéto, nevíš, kam se ztrácejí supertátové?

Už pár týdnů mi vrtá hlavou jeden zásadní problém. Možná mi ho pomůžeš vyřešit. Z mého okolí totiž mizí skvělí otcové, kteří byli léta vzorem těm méně skvělým.

více

Milá Markéto, nejde o to koho, ale proti komu budu volit

Díky moc za zajímavý dopis. Máš pravdu, některé matky opravdu nemají soudnost, když na facebook či kamkoliv jinam píší o svých dětech věci, které by si raději měly nechat pro sebe. Pochopitelně, až to jednou jejich děti zjistí, bude už pozdě.

více

Ahoj Baruš, spořím, protože mladé matky brzy vymřou

Díky za dopis i zprostředkovaný zážitek z metra. Úplně jsem si tu situaci živě představovala, a jsme-li u té výchovy, taky mám svou "trošku do mlýna". Když jsme se minule viděly, divila ses, že si z tak malého platu dokážu tolik naspořit. Ani jedna z nás nemá o výši našeho důchodu, na který už léta děláme, žádné iluze, ale přiznám se ti, že můj strach je ještě o dost větší a hned ti vysvětlím proč.

více

Výchova tatínků v Čechách

Je všední den, pozdní odpoledne, dopravní špička. Na nástupišti stanice Anděl čekají lidé na metro, mezi nimi i táta s mámou a asi tak čtyřletým synem. Vedle nich postává otec se stejně starým klukem. Malí chlapci si viditelně padli do oka. Smějí se na sebe a pošťuchují.

více